Yemek hazırlamada kullandığımız birçok tencere çeşidi var. Kişiden kişiye göre değişen tencere seçimi bulunmaktadır. Kişilerin tencere seçimini etkilen en önemli etsen sağlıklı ve lezzetli yemekler ortaya çıkarabilmektir. Sağlıklı yemek, sağlıklı tencere dediğimizde aklımıza ilk sıralarda çelik tencere ve granit tencere gelmektedir. Bunların dışında çok sık duymadığımız porselen tencerelerde vardır. Görünüş olarak güzel duran porselen tencereler acaba çelik ve granit kadar sağlıklı ve onlar kadar kullanışlı mı?

Porselen Tencereler Sağlıklı ve Kullanışlı Mı?
Herkesin de bildiği porselen tencereler şık bir görünüme sahiptir ve şık olduğu kadar da sağlıklı doğal bir malzemedir. Porselen tencereler beyaz renktedir ve bu renk boya değil porselenin kendisinde bulunan doğal rengidir. Porselen doğal kaynaklı bir üründür. Porselen tencerelerin temizliği kolaydır sadece
bulaşık deterjanı ile temizlenmesi yeterli olacaktır başka kimyasala gerek yoktur. Bulaşık makinesinde yıkanabilir ama diğer tencerelerde olduğu gibi bu tencerede de elde yıkama öneriyoruz.
Porselen Tencerede Kullanış
Porselen tencereler hem mutfakta hem de sofralarımızda göze hitap etmektedir. Az yağ ile lezzetli ve sağlıklı yemekler yapabilirsiniz. Yüksek ısı iletkenliği ile kısık ateşte bile yüksek pişirme performansı sağlayarak ısıdan tasarruf edebilir ve lezzetli yemekler çıkarabilirsiniz. Porselen tencereler ateşe
dayanıklıdır. İçinde yemek varken buzdolabında saklama yöntemini kullanabilirsiniz ve dolaptan çıkarıp ısıtmak istediğinizde önce tenceremizin oda sıcaklığına geldiğinden emin olun sonra ocak üzerinde ısıtma işlemini yapabilirsiniz. Yüksek ısıya dayanıklı olduğu için mikrodalga fırında da ısıtma işlemini yapabilirsiniz. Porselen tencere yaptığınız yemeğin rengini almaz kendi renginden bir şey kaybetmez. Porselen tencerede yemek yaparken metal kaşık kullanımı tencereye istenmeyen izler bırakabilir bu yüzden tahta kaşık kullanılması tavsiye edilir.
İlginizi Çekebilir: Kesme Tahtası Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?
“Porselen Tencereler Sağlıklı ve Kullanışlı Mı?” üzerine bir yorum